TENTOONSTELLINGEN EN HAPPENINGS

TENTOONSTELLINGEN EN HAPPENINGS

 

Met de chocoladefanaten die zijn aangesloten bij de organisatie De Belgische Chocoladeroute neemt het bruine goud verschillende vormen aan op het Salon: de chocolade die wij eten is ook goed voor de huid en, in de handen van een goochelaar, onthult chocolade nog veel andere geheimen! Afspraak aan de stand van De Belgische Chocoladeroute om er aan de hand van een unieke tentoonstelling alles over te ontdekken!

De hele dag op het programma: 

- Chocoladedegustaties 

- Animatie Chocolade en Wellness met BeChocolate, een 100% Belgisch cosmetica-assortiment van 100% chocolade, met handmassages en gelaatsverzorging.

- Magie en chocolade met Magic and Travel Events

- Geleide bezoeken aan de tentoonstelling en het Salon (degustaties inbegrepen) met Sterckmans Events en Pigna. Inschrijvingen aan de stand van De Belgische Chocoladeroute, vertrek iedere dag om 11 u., 13 u., 15 u. en 17 u.

 

Jean-Luc Decluzeau, al 25 jaar meester-chocolatier en chocoladesculpteur, zal in samenwerking met Leonidas en het Chocolademuseum een heuse maquette van de Eifeltoren in chocolade in schaal 1/100 voorstellen. Ze werd ook voorgesteld op het Chocoladesalon in Parijs en werd gebouwd volgens de originele plannen en het ontwerp van de architect. Volledig gemaakt van pure chocolade: 350 kg, 2560 elementen en onderdelen van chocolade, 280 meter aan balken en liggers van 3 tot 20 mm, 3 meter hoog, 550 werkuren. Omdat het monument zo bijzonder is, werd het speciaal overgebracht naar Brussel.

 

Aan de stand van chocolatier Didier Smeets kan klein en groot zich verwonderen over het werk van een demonstrateur die kunstwerken volledig uit chocolade maakt, rond het thema jeans, Texas en de woestijn.

 

Masalto, specialist in espresso's, zal een bar inrichten waar bezoekers de hele dag koffie kunnen kopen en kunnen genieten van Master Classes Combinatie Koffie & Chocolade met degustaties van de beste koffie en chocolade. 2 keer per dag - vrijdag: 10:30u en 17:30u op / zaterdag en zondag : 10:30u en 14:00u.

 

L'Alchimie du Chocolat, een chocolatier geselecteerd door Gault & Millau 2016, maakt voor de ogen van de bezoekers hartvormige pralines, speciaal voor Valentijnsdag!

 

The Sound of Chocolate vergast bezoekers aan het Salon op een unieke ervaring met 4 tabletten om te proeven ... op muziek! Het team prikkelt het publiek tot een bewustwording van de impact van muziek op de smaakzin. Die methode steunt op recente studies uitgevoerd door wetenschappers met de bedoeling om de invloed van het gehoor, het gezicht en de tastzin op de smaakzin aan te tonen.

 

Miam Factory onthult dan weer de geheimen van 3D-druk in chocolade met animaties gedurende de hele dag. Zijn printer, ontwikkeld in het Smart Gastronomy Lab en gecertificeerd door het FAVV, brengt unieke vormen in chocolade voort die nooit zouden kunnen worden gemaakt via de klassieke technieken voor chocoladeverwerking.

 

Studenten in het eerste jaar aan de CAD, International Graduate School of Design in Brussel, zullen verschillende culinaire en artistieke projecten presenteren rond chocolade in samenwerking met studenten in chocolade van CERIA. Dank aan Callebaut voor chocolade.

 

Maar er zijn nog veel andere evenementen te ontdekken aan de stands. Denk maar aan Neuhaus, die dit jaar 160 jaar wordt, en Leonidas die ons het begin van een lange samenwerking aankondigt tussen de Belgische Meesterchocolatier en de bekendste Galliërs ter wereld.